Kezdőlap

Lontai Egon (Bp., 1929. jún. 29.Bp., 1985. júl. 28.): vendéglátóipari szakvezető, szakács, ~ Oszkár (1904-1965) mesterszakács fia. Az érettségi után tanítómestere Venesz József, majd a Gundel Vállalathoz került és 37 éven át a mai Hungar Hotelsnél, ill. jogelődjeinél dolgozott különféle vezető beosztásokban, 17 évig a nagyvállalat második embereként. Széles körű bel- és külföldi kapcsolatokat alakított ki, jelentős szerepet játszott a szakoktatásban és a továbbképzésben. A Vendéglátás szaklap munkatársa. A Magy. Szakácsok és Cukrászok Szövetségének egyik alapítója, 1978-tól elnöke. Több nemzetközi kitüntetésben részesült, számos alkalommal képviselte külföldön a m. gasztronómiát. – F. m. Fűszerekről, ízesítésről a vendéglátásban (Dózsa Györggyel, Bp., 1979).