Ajánló - Előszó - Életrajz - Impresszum

Képversek

Rövid prózák

Hosszabb prózák

Hangos mű

     

Életrajz

>>>>>>>>

 

Miskolcon születtem, 1964-ben, azon a napon, amelyet éppen ettől az esztendőtől kezdve neveznek a Magyar Költészet Napjának, vagyis április 11-én. Nem hinném, hogy ez az egybeesés hívta volna elő bennem az irodalom szeretetét, bár, ki tudja...

Minden esetre az írott betűhöz való ragaszkodásom már gyerekkoromban elkezdődött, s tart azóta is töretlenül.

A Hermann Ottó Gimnáziumban végeztem német tagozaton. Néhány jóakaróm tanácsára ezután beiratkoztam az ELTE francia-német szakára, és akkor még azt hittem, egyszer tanár lesz belőlem. Lett is, de csak papíron, nyilván sokak szerencséjére.

Diplomámat a fiók mélyére süllyesztve elmentem irodalmi referensnek az Artisjus-hoz. Tehetségem éppen kibontakozóban volt, amikor hirtelen ötlettől vezérelve férjhez mentem.

Az "alkotást" ezután anyai munkakörben gyakoroltam tovább, az ezután következő évek gyümölcsei ma már 9, 10, 13 és 16 évesek.

Az írás számomra szépséges, ugyanakkor gyötrelmes tevékenység: ritkán esik meg, hogy amit egyszer megfogalmazok, azt érintetlenül hagyom. Örökösen javítom, cenzúrázom magam, és néha úgy érzem, ennek sosem lesz vége... Mindezt egyébként azzal magyarázom, hogy magam is folyamatosan változom, és ugyanazokat az összefüggéseket már másképp látom hetek vagy hónapok múlva.

Szeretem a tökéletlen dolgokat, mert azokban ugyanúgy ott rejlik a fejlődés lehetősége, mint saját magamban. Bizonyára ezért van, hogy írásaim szereplői többnyire esendő emberek, tele hibákkal.

Sosem csak magamnak írtam: mindig azt reméltem, hogy írásaim egyszer olvasóközönségre lelnek, ha eljön az ideje. Úgy tűnik, most eljött...

gondolák